Editura Proxima Mundi - Cărți cu informații în premieră pe Pământ

Editura Proxima Mundi

Meniu

Editura Proxima Mundi

Editura Proxima Mundi

Editura Proxima Mundi

Editura Proxima Mundi

Glosar de termeni din fizică, metafizică și spiritualitate - Editura Proxima Mundi

Glosar de termeni din fizică, metafizică și spiritualitate

Pe paginile site-ului sunt evidențiați anumiți termeni (sunt scriși cu bleu și subliniați cu o linie punctată bleumarin). Dacă țineți mausul deasupra acestora, vă va apărea și definiția lor din glosar. Dacă dați clic pe ei, vă vor duce în glosar, unde veți putea studia și alți termeni.

În felul acesta obțineți mult mai multe informații despre ceea ce citiți :-)


În acest glosar sunt 432 termeni / expresii / sintagme.
Căutați termeni din glosar (sunt permise expresii obișnuite)
Începe cu   Conține   Termen exact   Sună asemănător
0-9 Toți termenii A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z
Termen
Semnificație

Care aparține întregului Univers.

Suflet ce a evoluat în densitatea a 5-a și a dobândit măiestria corpului fizic.

Folosirea ritualurilor oculte pentru a obține rezultate pozitive, care îmbunătățesc viața.

(1) Polul feminin al Creației; (2) Forța yin ce atrage energia electrică, adică aspectul receptiv, pasiv al lui Dumnezeu.

(1) Stare de iluminare în care cineva nu mai este controlat de ego sau de aspecte ale sinelui aflate în conflict; (2) Cunoaștere supremă a diferitelor aspecte ale sinelui.

Grup de siriusieni reîncarnați, controlați de Iehova și de alți zei ai siriusienilor și ai orionienilor.

O planetă localizată inițial în zona în care acum se află centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter, unde a evoluat o rasă de ființe (controlate de către Illuminati) care s-au autodistrus și și-au distrus concomitent și planeta, folosind arme cu laser, în urmă cu aproximativ 500.000 de ani – aceste suflete s-au reîncarnat mai târziu pe Marte și pe Pământ.

(1) Aspectul feminin al lui Dumnezeu; (2) Polul magnetic al Creației; (3) Voința sau aspectul emoțional al lui Dumnezeu.

Membru feminin al ierarhiei spirituale și mama lui Isus – un fragment direct al sufletului Mamei Divine.

Incantație repetitivă folosită pentru liniștirea minții și/sau pentru focalizarea atenției la dimensiunile spirituale.

Dispozitiv radionic construit de pleiadieni pentru a-și ajuta membrii reîncarnați (egiptenii inițiali) să se reîntoarcă la forma lor nemuritoare de densitatea a 5-a. Majoritatea celorlalte piramide sunt cόpii nefuncționale construite de oameni. Vezi „Cameră de înălțare”.

(1) Aspectul lui Dumnezeu care este incognoscibil, sau care rămâne pentru totdeauna dincolo de capacitatea de înțelegere a sufletelor aflate în evoluție; (2) Vidul, sau Sursa din care emană Creația.

Centrul Universului sau punctul în jurul căruia gravitează tot ce înseamnă materie și energie.

(1) Care aparține primelor 4 dimensiuni mai dense; (2) Iluzie; (3) Popor străvechi (care era descendent al atlanților) ce a înflorit în America Centrală.

(1) Metodă de relaxare și concentrare menită să liniștească mintea și să atingă realizarea de sine; (2) Starea unei minți liniștite, fără nici o mișcare sau gând.

(1) Ordin preoțesc fondat de Domnul Melchizedek, din care făcea parte și Isus (vezi Vechiul Testament, Evrei 6:20-7:21); (2) Ordin al ierarhiei spirituale ce supraveghează evoluția în dimensiunile mai dense.

Aspectul minții ce stochează experiența sufletului pentru reamintirea ulterioară.

Proces în care o experiență din prezent declanșează un lanț de amintiri – folositor pentru îmbunătățirea capacității de reamintire, dar poate fi stânjenitor în meditație.

(1) Studiul relației dintre minte și universul fizic; (2) Principiu și aplicație a puterii minții și gândului creator.

Care are de a face cu lumea microscopică.

Ființă măreață de lumină și membru al ierarhiei spirituale, care se opune lui Lucifer și protejează ființele de influențe negative.

(1) Agentul activ al inteligenței folosit pentru a percepe Universul; (2) Instrument al spiritului folosit pentru a comunica în cele 4 dimensiuni mai dense; (3) Aspect nefizic al sinelui care folosește creierul fizic pentru comunicarea cu universul fizic.

Partea din minte care posedă conștiență conștientă.

Vezi „Minte rațională” și „Intelect”

Aspectul logic, analitic al minții, care gândește în termenii timpului liniar.

Parte a subconștientului care determină ego-ul să reacționeze la stimuli exteriori.

(1) Parte a minții care se află „sub suprafața” conștientului; (2) Depozitul experienței de viață și al emoțiilor reprimate; (3) Aspect al minții care stochează experiențe trecute, adică memoria; (4) Parte a minții responsabilă de funcțiile involuntare, cum ar fi bătăile inimii, temperatura corpului etc.

(1) Aspect al minții conectat direct la Mintea Universală, care are o vedere largă asupra realității; (2) „Sinele mai înalt” sau aspectul atotcunoscător al sinelui; (3) Parte a minții care primește input și decide dacă îl face conștient (îl trimite minții conștiente) sau îl suprimă (îl trimite minții subconștiente).

Un alt nume dat conștiinței colective a omenirii.

(1) Mintea lui Dumnezeu; (2) Inteligență universală ce există în toate nivelele și dimensiunile și care este conștientă de toate aceste nivele și dimensiuni.

Ființe ce posedă cunoașterea științelor sacre, a alchimiei și/sau a inițierilor – folosite de inițiații spirituali pentru a-și împărtăși iluminarea cu alții.

(1) Renunțare completă la imaginea de sine/personalitate; (2) Renunțarea la identificarea cu ego-ul, ceea ce conduce la conștiința cosmică – în realitate ego-ul nu moare, ci mai curând se estompează în fundal.

(1) Explicații despre modul în care relaționează realitățile – de obicei, reprezentate cu ajutorul schemelor, diagramelor și tabelelor, cum ar fi cele întâlnite în această carte („Viața la Frontiera Cunoașterii” de Sal Rachele, Editura Proxima Mundi, 2011); (2) Reprezentare simbolică a unei realități date, menită să faciliteze intelectului înțelegerea semnificației acelei realități.

(1) Salt cuantic în cadrul structurii celulare a unui organism; (2) Schimbare bruscă în structura genetică a unei entități biologice.

Vibrație cosmică ce pătrunde Universul, care sună ca un bâzâit sau ca un cor de îngeri, în funcție de intensitatea percepției.

0-9 Toți termenii A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z

Editura Proxima Mundi

RSS apariții editoriale Proxima Mundi RSS apariții editoriale

Îi rugăm pe cei care doresc să distribuie cărțile să folosească formularul de contact.