Editura Proxima Mundi - Cărți cu informații în premieră pe Pământ

Editura Proxima Mundi

Meniu

Editura Proxima Mundi

Editura Proxima Mundi

Editura Proxima Mundi

Editura Proxima Mundi

Glosar de termeni din fizică, metafizică și spiritualitate - Editura Proxima Mundi

Glosar de termeni din fizică, metafizică și spiritualitate

Pe paginile site-ului sunt evidențiați anumiți termeni (sunt scriși cu bleu și subliniați cu o linie punctată bleumarin). Dacă țineți mausul deasupra acestora, vă va apărea și definiția lor din glosar. Dacă dați clic pe ei, vă vor duce în glosar, unde veți putea studia și alți termeni.

În felul acesta obțineți mult mai multe informații despre ceea ce citiți :-)


În acest glosar sunt 432 termeni / expresii / sintagme.
Căutați termeni din glosar (sunt permise expresii obișnuite)
Începe cu   Conține   Termen exact   Sună asemănător
0-9 Toți termenii A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z
Termen
Semnificație

(1) Se referă la orice ființă sau formă de viață ce alege voluntar să experimenteze o densitate mai joasă decât cea în care a evoluat deja; (2) Experiența scăderii în vibrație, a acceptării vălurilor și a uitării adevăratei naturi a sinelui.

Dispozitiv menit să ajute un suflet să evolueze de la densitatea a 4-a la a 5-a, care constă de obicei într-un superconductor de câmp rezonant ce reprogramează ARN-ul/ADN-ul pentru viața pe bază pe siliciu (corpul cristalin de lumină).

Vezi „Aură”

Câmp EM ce stabilește afinități între atomii unui element, determinând atomii să se organizeze după un model armonic, astfel creând un câmp superconductor în jurul elementului.

Diferite tehnici care folosesc mintea superioară – definite și descrise detaliat în Capitolul 4, printre care se află: proiecția mentală, vindecarea la distanță, telepatia, transmisiunea mediumnică, psihometria, precogniția, clarviziunea, clarauzul, clarsimțirea, PK și TK, teleportarea și bilocația.

(1) Cel mai profund nivel de cauzalitate din spatele situației mondiale actuale; (2) Evenimentele și acțiunile din spatele „căderii din grație” originare; (3) Serie de cărți care descrie ce s-a întâmplat înlăuntrul lui Dumnezeu la începutul Creației.

Chamuel, Gabriel, Jofiel, Mihail, Rafael, Uriel, Zadkiel – membri ai ierarhiei spirituale.

Ființe de lumină mărețe, care există într-o stare iluminată de foarte multă vreme.

Ființă asociată cu ierarhia spirituală, fiind unul dintre „Bătrânii Tronului”. Vezi și „Ierarhie spirituală”.

Nume dat Tatălui Ceresc, folosit prima dată de Confederație.

Centri de energie (vortexuri) ce corespund zonelor corpului fizic.

(1) Cel care aduce energie din tărâmuri mai înalte sau mai subtile în tărâmul fizic, sub o formă utilizabilă; (2) Cel care se comportă ca o conductă pentru energia altei forme de viață sau entități.

(1) Actul de a permite unei alte forme de viață sau entități să canalizeze energie prin intermediul corpului fizic; (2) Asemănător cu telepatia, cu excepția faptului că se referă la un sens unic de fuzionare a energiilor și a formelor-gând.

(1) Stare de meditație profundă în care personalitatea (ego-ul) unui suflet părăsește temporar corpul, iar Sinele mai înalt al sufletului, o entitate sau o altă energie se exprimă prin intermediul corpului. Channeling-ul de transă este asemănător cu transferul între suflete, cu excepția faptului că channeling-ul este temporar; (2) Alt nume dat mediumului de transă.

Dispozitiv creat de israeliți în urmă cu cca. 4.000 de ani, menit să facă nemuritor corpul fizic, în pregătirea pentru înălțare – folosește supraconductivitatea câmpului rezonant pentru a modifica structura ARN/ADN a oamenilor. Chivotul a fost construit după instrucțiunile siriusienilor conduși de Domnul Iehova și este documentat în Vechiul Testament al Bibliei.

(1) Suprasufletul lui Isus; (2) Echilibrul între polaritățile spirit și voință ale Creației; (3) Aspectul de Fiu, al lui Dumnezeu.

Timpul necesar Pământului și sistemului solar local ca să se rotească o dată în jurul galaxiei locale.

Perioadă de aproximativ 26.000 de ani (mai exact, 25.920 de ani).

Informații de la inteligența superioară ce activează șablonul maestru, adică energia ce activează codurile ARN/ADN, în felul acesta schimbând structura genetică a cuiva prin procesul de mutație.

Aspectul Minții Universale ce funcționează ca un computer, cu precizie matematică, care guvernează toate legile automate ale Universului, cum ar fi electromagnetismul. De asemenea, conține înregistrările akashice și șabloanele a tot ce înseamnă viață.

(1) Grup de oameni care se întâlnesc regulat și au credințe spirituale comune; (2) Comunitate intențională adesea auto-suficientă, care variază ca număr de membri, între câțiva și câteva sute de indivizi, care își pot cultiva propria lor hrană și pot avea propria lor formă de energie și tehnologie sau, în unele cazuri, propria lor formă de guvernământ, asemănătoare unui stat suveran.

Mediul în care a fost crescută o persoană de la naștere până în prezent, inclusiv toate credințele și programele despre natura realității predate acestuia.

Organizație de ET ce provin din peste 600 de sisteme stelare, condusă de Dumnezeu – scopul venirii lor pe Pământ este să ajute sufletele de aici să evolueze în dimensiuni mai elevate.

Stare de ființare în care una sau mai multe părți ale unui suflet se opun uneia sau mai multor părți, în felul acesta provocând fragmentarea sufletului.

Grup de ființe din sistemul stelar Betelgeuse, aflat în Constelația Orion.

(1) Capacitatea de a ști sau de a fi conștient de unul sau mai multe nivele ale realității; (2) Agentul activ al inteligenței, care percepe adevărul despre o realitate dată.

(1) Procesul de a deveni conștient de o parte mai mare din subconștient și din mintea supraconștientă, în timpul funcționării în mintea conștientă; (2) Procesul de a deveni conștient de dimensiunile mai înalte, fără excluderea nivelelor mai lumești de experiență.

Conștiență focalizată pe o întindere mică, sau conștiență selectivă focalizată pe o anumită densitate sau dimensiune, excluzându-le pe altele – exemple: materialism (negarea spiritului) și „cadeții spațiali” (negarea materiei).

(1) A fi conștient de mai multe dimensiuni simultan; (2) Conștiență expandată.

(1) O stare de conștiență în care un suflet este simultan conștient de tot ce se află în câmpul său de percepție; (2) Conștiența timpului momentan; (3) Ființă care se află în întregime în prezent, în timp ce alege să nu își focalizeze atenția la ceva anume.

Procesul de focalizare sau concentrare a atenției pe una sau mai multe realități specifice, cu excluderea tuturor celorlalte.

Alt nume dat „Conștienței neselective”.

Conștiență în privința Universului ca întreg – asemănătoare cu conștiința cosmică.

(1) Aspectul Creației (sau al formelor individuale de viață din Creație) ce posedă capacitatea de a fi conștient; (2) Mișcarea inteligenței.

(1) Sinele mai înalt, aflat într-o stare de conștiență universală; (2) O stare de conștiință ce emulează valorile și principiile lui christice.

(1) Conștiința rezultantă a omenirii; (2) Alt nume dat „conștiinței de masă”; (3) Suma tuturor realităților colective ale omenirii.

O stare de conștiință în care un suflet nu mai este identificat cu sinele, și astfel percepe tot ce înseamnă Creație fără să aibă un punct anume de referință.

(1) Credințele și percepțiile predominante ale societății în general; (2) Conștiința compozită a omenirii; (3) Inteligența medie a unei persoane obișnuite, așa cum este determinată printr-un model statistic (curba lui Gauss, în formă de clopot).

Suma globală a conținutului subconștientului unui suflet, care include experiența, sistemele de credință, programarea și condiționarea.

(1) Altă denumire dată unui model al realității; (2) Serie de sisteme de credință ce alcătuiesc versiunea unui suflet asupra realității, sau concluziile pe care cineva le trage despre realitate, pe baza propriilor sale sisteme de credință.

(1) Spațiu și timp tridimensional; (2) Orice dimensiune ce are o serie individuală de legi și proprietăți ale spațiului și timpului.

Eveniment ce a avut loc pe 17 și 18 august 1987, care a marcat, în mod simbolic, sfârșitul calendarului mayaș.

Legătură energetică astrală între corpurile astral și fizic, care permite unui suflet accesul la cele două corpuri.

Un aspect al sinelui, care se află într-o subdimensiune paralelă a dimensiunii a 4-a, accesat de obicei între încarnări sau în timpul anumitor stări de vis.

Forma fizică/eterică a omului de densitatea a 5-a, invizibilă ochiului de densitatea a 3-a și luminiscentă pentru ochiul de densitatea a 4-a – Vezi „Corpul cristalin de lumină”

(1) Voința; (2) Aspectul sinelui care posedă emoții.

„Dublul invizibil” sau corpul subtil ce există în câmpul auric sub formă de energie electromagnetică, numit și „corpul electric”.

Corp subtil ce poate fi proiectat mental în orice timp sau spațiu, pentru a percepe ce se întâmplă acolo. Poate fi folosit și pentru a proiecta holografic o imagine a sinelui propriu în altă locație.

Alt nume dat formei de densitatea a 5-a a omului.

Procesul de creare a unei legături psihice sau de „agățare” a unui suflet de altul, de obicei prin manipulare și control emoțional și mental.

Totalitatea a ceea ce a emanat din Dumnezeu.

(1) Model sau construct al realității, bazat pe experiențele din trecut ale cuiva; (2) O serie de credințe pe baza cărora cineva trage concluzii despre natura realității și tratează percepțiile rezultante ca și cum ar fi adevărul absolut.

Suma tuturor credințelor unui suflet sau grup de suflete.

(1) Partea fizică a sistemului nervos, care funcționează ca un biocomputer ce dirijează diferitele părți ale corpului fizic; (2) Aspectul fizic al minții.

(1) Organizație extraterestră alcătuită din mai multe sute de sisteme stelare/planete și din mai mult de 12 rase diferite de ET, care lucrează în tandem cu Confederația și cu Cel Radiant (Dumnezeu); (2) Simbol ce constă într-o cruce perfectă (semnul plus), înconjurată de un cerc.

Model al lui Dumnezeu format din patru părți: Spirit, Voință, Inimă și Corp – sau Tatăl, Mama, Christ și Lumea.

Subsectă a unei religii sau fraternitate ce presupune unul sau mai mulți lideri și un număr de adepți ce aderă orbește la credințele liderului/liderilor.

(1) Experiență a sufletului; (2) Informație stocată în memorie; (3) Ceea ce știe un suflet, pe baza nivelului său prezent de evoluție.

Tehnică de vindecare ce utilizează mișcarea și/sau sunetul, care modifică structura câmpului auric al unui suflet, adăugând sau îndepărtând energii la/din acest câmp.

0-9 Toți termenii A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z

Editura Proxima Mundi

RSS apariții editoriale Proxima Mundi RSS apariții editoriale

Îi rugăm pe cei care doresc să distribuie cărțile să folosească formularul de contact.