Editura Proxima Mundi

Editura Proxima Mundi

Meniu

Editura Proxima Mundi

Editura Proxima Mundi

Editura Proxima Mundi

Editura Proxima Mundi

Editura Proxima Mundi

Glosar de termeni din fizică, metafizică și spiritualitate - Editura Proxima Mundi

Glosar de termeni din fizică, metafizică și spiritualitate

Pe paginile site-ului sunt evidențiați anumiți termeni (sunt scriși cu bleu și subliniați cu o linie punctată bleumarin). Dacă țineți mausul deasupra acestora, vă va apărea și definiția lor din glosar. Dacă dați clic pe ei, vă vor duce în glosar, unde veți putea studia și alți termeni.

În felul acesta obțineți mult mai multe informații despre ceea ce citiți :-)


În acest glosar sunt 432 termeni / expresii / sintagme.
Căutați termeni din glosar (sunt permise expresii obișnuite)
Începe cu   Conține   Termen exact   Sună asemănător
0-9 Toți termenii A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z
Termen Semnificație
21 decembrie 2012

Dată calendaristică la care alinierea precesională a atins punctul de vârf, desemnată oficial ca moment de început al „Schimbării Erelor”. De asemenea, este linia de demarcație oficială dintre Era Peștilor și Era Vărsătorului.

A Doua Creație

Expresie folosită prima dată în cartea „Cauza originară” (Four Winds Publications), care se referă la nașterea marilor arhangheli.

A Doua Venire a lui Christos

(1) În creștinismul tradițional, este o profeție care se referă la întoarcerea lui Isus pe Pământ; (2) În învățăturile Confederației, înseamnă unirea principiilor Tatălui și Mamei înlăuntrul fiecărui suflet, astfel creând conștiința christică în inimă.

absorbție

Tehnică a dinamicilor energetice în care preluați o parte din energia altui suflet sau a altor suflete pentru a vindeca sau a învăța din experiență.

acceptare de sine

Capacitatea de a iubi și accepta necondiționat toate aspectele sinelui – o condiție prealabilă obligatorie pentru vindecare.

adevăr

(1) Ceea ce este, de fapt, cu privire la o realitate dată; (2) Suma globală a tuturor punctelor de vedere relative, cu privire la o realitate dată; (3) Percepție de dimensiunea a 12-a a realității.

adevăr absolut

(1) O idee teoretică ce reprezintă un adevăr care nu se schimbă niciodată și care cuprinde toate dimensiunile și nivelele realității; (2) Ceea ce este perceput cu conștiența deplină a tot ce există în Creație.

ADN/ARN

Proteine moleculare complexe care, împreună cu codurile genetice, formează baza formelor de viață umanoide.

afirmație

(1) O afirmație menită să reprogrameze mintea subconștientă; (2) O afirmare a adevărului, dincolo de aparențe.

al treilea ochi

Alt nume dat chakrei a 6-a, localizată în centrul zonei dintre sprâncene, în spatele glandei pineale – centrul clarviziunii și al imaginației.

alchimie; metale alchimizate

(1) Procesul de conversie a elementelor obișnuite în elemente rare; (2) Procesul de creare a unui câmp rezonant în structura atomică a unui element rar, astfel creând un superconductor, adică o sursă de energie practic nelimitată.

Alcyone

O lume dintr-o dimensiune mai înaltă, care este reședința Confederației Planetelor (Confederației Galactice).

Aldebaran

Sistem stelar ce este reședință a Confederației Planetelor (Confederației Galactice).

Alfa și Omega

(1) Începutul și sfârșitul; (2) Termen apărut prima dată în Apocalipsa lui Ioan, care se referă la atemporalitatea și eternitatea lui Christos.

alinierea sinelui

O stare de integrare în care toate părțile sinelui lucrează împreună în armonie, într-un scop comun.

Altair

Sistem stelar asociat cu un grup de ET care se autointitulează „Triada”.

alte universuri

(1) Continuumuri spațio-temporale paralele ce există simultan cu modelul cu 12 dimensiuni descris în această carte („Viața la Frontiera Cunoașterii” de Sal Rachele, Editura Proxima Mundi, 2011); (2) Universuri cu legi și principii complet diferite, care coexistă cu Universul cunoscut.

amplitudine

(1) Înălțimea unei unde; (2) Puterea relativă a unei unde.

an-lumină

Distanța pe care o parcurge lumina într-un an, în universul tridimensional: aproximativ 5,8 mii de miliarde de mile sau circa 10 mii de miliarde de kilometri.

andromedani

Ființe din galaxia Andromeda.

antarieni

Ființe din sistemul stelar Antares.

anti-gravitație

Denumire dată oricărei forțe care contracarează efectele gravitației.

Apocalipsa

Ultima carte din Noul Testament, care prezintă viziunile și diferitele profeții ale lui Ioan Teologul.

arcturieni

Ființe din sistemul stelar Arcturus.

arhanghel

Ființă măreață de lumină ce își are originea în tărâmurile paradisiace, cu o conștiență și prezență universale.

armonice; octave

Corzi rezonante sau frecvențe ce sunt multipli liniari sau logaritmici ai frecvențelor de bază sau ai constantelor dimensionale, cum ar fi viteza luminii, viteza luminii la pătrat, etc.

Ashtar; Comandamentul Ashtar

Liderul unui grup intergalactic de ET, care servește ierarhia spirituală.

atașament

Identificare cu un obiect, eveniment sau experiență, în care un suflet face o investiție emoțională în rezultatul final.

atemporalitate

(1) Care aparține dimensiunilor aflate dincolo de timp și spațiu; (2) Noutate eternă; (3) Stare de meditație profundă, aflată dincolo de gând.

Athena

Zeiță venusiană, personaj din mitologia Greciei antice și membră a Confederației.

Atlantida

Civilizație care a existat vreme de mii de ani pe un continent ce astăzi este scufundat sub Oceanul Atlantic. Atlantida a fost distrusă de arme pe bază de laser și cristale, în timpul războiului dintre orionieni și pleiadieni, în urmă cu aproximativ 25.000 de ani – supraviețuitorii s-au reîncarnat sub forma culturilor egipteană, aztecă și mayașă.

atom; atomic

Elementele fundamentale de construcție a elementelor, constând în electroni, protoni, neutroni și diferite alte particule subatomice.

AUM / OM

Incantație sanscrită menită să conecteze pe cineva la curentul sunetului din Univers.

aură

Câmp electromagnetic ce înconjoară corpul fizic al unui suflet, care conține diferite informații despre acel suflet.

Autocontrol prin metoda Silva

Curs de antrenament al minții cu accent pe meditație, percepții extrasenzoriale și funcționarea psihică, creat de Jose Silva și predat în întreaga lume.

autosugestie

Afirmație sau formulare pozitivă, dată într-o stare de hipnoză, menită să reprogrameze mintea subconștientă.

Babaji

Ființă dintr-o dimensiune mai înaltă, cunoscut ca Domnul Shiva în religia hindusă.

Betelgeuse

O stea din roiul stelar Orion și domiciliul Consiliilor Luminii.

Big Bang

O teorie despre crearea Universului – ca o explozie inițială, dintr-un nucleu central.

biocomputer

(1) Partea minții care reglează creierul și funcțiile corpului, și care îndeplinește instrucțiuni de la Sinele mai înalt și de la Mintea Universală; (2) Partea sinelui care conține toate informațiile biologice ce aparțin de evoluția unui suflet.

bobină Tesla

Dispozitiv creat de Nikola Tesla, care utilizează bobine metalice ce induc un câmp EM, astfel generând energie folosibilă ce poate fi convertită în electricitate.

Brahma, Vishnu și Shiva

Zeii trinității hinduse. Vezi și „Trinitate”

Căderea din grație

(1) Se referă la orice ființă sau formă de viață ce alege voluntar să experimenteze o densitate mai joasă decât cea în care a evoluat deja; (2) Experiența scăderii în vibrație, a acceptării vălurilor și a uitării adevăratei naturi a sinelui.

cameră de înălțare

Dispozitiv menit să ajute un suflet să evolueze de la densitatea a 4-a la a 5-a, care constă de obicei într-un superconductor de câmp rezonant ce reprogramează ARN-ul/ADN-ul pentru viața pe bază pe siliciu (corpul cristalin de lumină).

câmp auric

Vezi „Aură”

câmp rezonant

Câmp EM ce stabilește afinități între atomii unui element, determinând atomii să se organizeze după un model armonic, astfel creând un câmp superconductor în jurul elementului.

capacități psihice

Diferite tehnici care folosesc mintea superioară – definite și descrise detaliat în Capitolul 4, printre care se află: proiecția mentală, vindecarea la distanță, telepatia, transmisiunea mediumnică, psihometria, precogniția, clarviziunea, clarauzul, clarsimțirea, PK și TK, teleportarea și bilocația.

Cauza Originară

(1) Cel mai profund nivel de cauzalitate din spatele situației mondiale actuale; (2) Evenimentele și acțiunile din spatele „căderii din grație” originare; (3) Serie de cărți care descrie ce s-a întâmplat înlăuntrul lui Dumnezeu la începutul Creației.

Cei 7 Arhangheli

Chamuel, Gabriel, Jofiel, Mihail, Rafael, Uriel, Zadkiel – membri ai ierarhiei spirituale.

Cei Eterni

Ființe de lumină mărețe, care există într-o stare iluminată de foarte multă vreme.

Cel Îmbătrânit de Zile

Ființă asociată cu ierarhia spirituală, fiind unul dintre „Bătrânii Tronului”. Vezi și „Ierarhie spirituală”.

Cel Radiant

Nume dat Tatălui Ceresc, folosit prima dată de Confederație.

chakre

Centri de energie (vortexuri) ce corespund zonelor corpului fizic.

channel/medium

(1) Cel care aduce energie din tărâmuri mai înalte sau mai subtile în tărâmul fizic, sub o formă utilizabilă; (2) Cel care se comportă ca o conductă pentru energia altei forme de viață sau entități.

channeling

(1) Actul de a permite unei alte forme de viață sau entități să canalizeze energie prin intermediul corpului fizic; (2) Asemănător cu telepatia, cu excepția faptului că se referă la un sens unic de fuzionare a energiilor și a formelor-gând.

channeling de transă (1); channel de transă (2)

(1) Stare de meditație profundă în care personalitatea (ego-ul) unui suflet părăsește temporar corpul, iar Sinele mai înalt al sufletului, o entitate sau o altă energie se exprimă prin intermediul corpului. Channeling-ul de transă este asemănător cu transferul între suflete, cu excepția faptului că channeling-ul este temporar; (2) Alt nume dat mediumului de transă.

Chivotul Legământului

Dispozitiv creat de israeliți în urmă cu cca. 4.000 de ani, menit să facă nemuritor corpul fizic, în pregătirea pentru înălțare – folosește supraconductivitatea câmpului rezonant pentru a modifica structura ARN/ADN a oamenilor. Chivotul a fost construit după instrucțiunile siriusienilor conduși de Domnul Iehova și este documentat în Vechiul Testament al Bibliei.

Christ

(1) Suprasufletul lui Isus; (2) Echilibrul între polaritățile spirit și voință ale Creației; (3) Aspectul de Fiu, al lui Dumnezeu.

ciclu cosmic

Timpul necesar Pământului și sistemului solar local ca să se rotească o dată în jurul galaxiei locale.

ciclu precesional

Perioadă de aproximativ 26.000 de ani (mai exact, 25.920 de ani).

coduri de activare a luminii

Informații de la inteligența superioară ce activează șablonul maestru, adică energia ce activează codurile ARN/ADN, în felul acesta schimbând structura genetică a cuiva prin procesul de mutație.

computerul minții universale

Aspectul Minții Universale ce funcționează ca un computer, cu precizie matematică, care guvernează toate legile automate ale Universului, cum ar fi electromagnetismul. De asemenea, conține înregistrările akashice și șabloanele a tot ce înseamnă viață.

comunitate spirituală

(1) Grup de oameni care se întâlnesc regulat și au credințe spirituale comune; (2) Comunitate intențională adesea auto-suficientă, care variază ca număr de membri, între câțiva și câteva sute de indivizi, care își pot cultiva propria lor hrană și pot avea propria lor formă de energie și tehnologie sau, în unele cazuri, propria lor formă de guvernământ, asemănătoare unui stat suveran.

condiționare

Mediul în care a fost crescută o persoană de la naștere până în prezent, inclusiv toate credințele și programele despre natura realității predate acestuia.

Confederația Planetelor

Organizație de ET ce provin din peste 600 de sisteme stelare, condusă de Dumnezeu – scopul venirii lor pe Pământ este să ajute sufletele de aici să evolueze în dimensiuni mai elevate.

conflict interior

Stare de ființare în care una sau mai multe părți ale unui suflet se opun uneia sau mai multor părți, în felul acesta provocând fragmentarea sufletului.

Consiliul Luminii

Grup de ființe din sistemul stelar Betelgeuse, aflat în Constelația Orion.

conștiență

(1) Capacitatea de a ști sau de a fi conștient de unul sau mai multe nivele ale realității; (2) Agentul activ al inteligenței, care percepe adevărul despre o realitate dată.

conștiență extinsă

(1) Procesul de a deveni conștient de o parte mai mare din subconștient și din mintea supraconștientă, în timpul funcționării în mintea conștientă; (2) Procesul de a deveni conștient de dimensiunile mai înalte, fără excluderea nivelelor mai lumești de experiență.

conștiență limitată

Conștiență focalizată pe o întindere mică, sau conștiență selectivă focalizată pe o anumită densitate sau dimensiune, excluzându-le pe altele – exemple: materialism (negarea spiritului) și „cadeții spațiali” (negarea materiei).

conștiență multidimensională; realitate multidimensională

(1) A fi conștient de mai multe dimensiuni simultan; (2) Conștiență expandată.

conștiență neselectivă

(1) O stare de conștiență în care un suflet este simultan conștient de tot ce se află în câmpul său de percepție; (2) Conștiența timpului momentan; (3) Ființă care se află în întregime în prezent, în timp ce alege să nu își focalizeze atenția la ceva anume.

conștiență selectivă

Procesul de focalizare sau concentrare a atenției pe una sau mai multe realități specifice, cu excluderea tuturor celorlalte.

conștiență simultană

Alt nume dat „Conștienței neselective”.

conștiență universală

Conștiență în privința Universului ca întreg – asemănătoare cu conștiința cosmică.

conștiință

(1) Aspectul Creației (sau al formelor individuale de viață din Creație) ce posedă capacitatea de a fi conștient; (2) Mișcarea inteligenței.

conștiință christică

(1) Sinele mai înalt, aflat într-o stare de conștiență universală; (2) O stare de conștiință ce emulează valorile și principiile lui christice.

conștiință colectivă

(1) Conștiința rezultantă a omenirii; (2) Alt nume dat „conștiinței de masă”; (3) Suma tuturor realităților colective ale omenirii.

conștiință cosmică

O stare de conștiință în care un suflet nu mai este identificat cu sinele, și astfel percepe tot ce înseamnă Creație fără să aibă un punct anume de referință.

conștiință de masă

(1) Credințele și percepțiile predominante ale societății în general; (2) Conștiința compozită a omenirii; (3) Inteligența medie a unei persoane obișnuite, așa cum este determinată printr-un model statistic (curba lui Gauss, în formă de clopot).

conștiință istorică; istoria individuală personală

Suma globală a conținutului subconștientului unui suflet, care include experiența, sistemele de credință, programarea și condiționarea.

construct al realității

(1) Altă denumire dată unui model al realității; (2) Serie de sisteme de credință ce alcătuiesc versiunea unui suflet asupra realității, sau concluziile pe care cineva le trage despre realitate, pe baza propriilor sale sisteme de credință.

continuum spațio-temporal

(1) Spațiu și timp tridimensional; (2) Orice dimensiune ce are o serie individuală de legi și proprietăți ale spațiului și timpului.

Convergența Armonică

Eveniment ce a avut loc pe 17 și 18 august 1987, care a marcat, în mod simbolic, sfârșitul calendarului mayaș.

cordonul de argint

Legătură energetică astrală între corpurile astral și fizic, care permite unui suflet accesul la cele două corpuri.

corp astral

Un aspect al sinelui, care se află într-o subdimensiune paralelă a dimensiunii a 4-a, accesat de obicei între încarnări sau în timpul anumitor stări de vis.

corp de lumină

Forma fizică/eterică a omului de densitatea a 5-a, invizibilă ochiului de densitatea a 3-a și luminiscentă pentru ochiul de densitatea a 4-a – Vezi „Corpul cristalin de lumină”

corp emoțional

(1) Voința; (2) Aspectul sinelui care posedă emoții.

corp eteric

„Dublul invizibil” sau corpul subtil ce există în câmpul auric sub formă de energie electromagnetică, numit și „corpul electric”.

corp mental

Corp subtil ce poate fi proiectat mental în orice timp sau spațiu, pentru a percepe ce se întâmplă acolo. Poate fi folosit și pentru a proiecta holografic o imagine a sinelui propriu în altă locație.

corpul cristalin de lumină

Alt nume dat formei de densitatea a 5-a a omului.

crearea corzilor

Procesul de creare a unei legături psihice sau de „agățare” a unui suflet de altul, de obicei prin manipulare și control emoțional și mental.

Creație

Totalitatea a ceea ce a emanat din Dumnezeu.

credință; sistem de credință

(1) Model sau construct al realității, bazat pe experiențele din trecut ale cuiva; (2) O serie de credințe pe baza cărora cineva trage concluzii despre natura realității și tratează percepțiile rezultante ca și cum ar fi adevărul absolut.

credințe compozite

Suma tuturor credințelor unui suflet sau grup de suflete.

creier

(1) Partea fizică a sistemului nervos, care funcționează ca un biocomputer ce dirijează diferitele părți ale corpului fizic; (2) Aspectul fizic al minții.

Crucea Solară

(1) Organizație extraterestră alcătuită din mai multe sute de sisteme stelare/planete și din mai mult de 12 rase diferite de ET, care lucrează în tandem cu Confederația și cu Cel Radiant (Dumnezeu); (2) Simbol ce constă într-o cruce perfectă (semnul plus), înconjurată de un cerc.

cuadrinitate

Model al lui Dumnezeu format din patru părți: Spirit, Voință, Inimă și Corp – sau Tatăl, Mama, Christ și Lumea.

cult

Subsectă a unei religii sau fraternitate ce presupune unul sau mai mulți lideri și un număr de adepți ce aderă orbește la credințele liderului/liderilor.

cunoaștere

(1) Experiență a sufletului; (2) Informație stocată în memorie; (3) Ceea ce știe un suflet, pe baza nivelului său prezent de evoluție.

curățarea aurei

Tehnică de vindecare ce utilizează mișcarea și/sau sunetul, care modifică structura câmpului auric al unui suflet, adăugând sau îndepărtând energii la/din acest câmp.

déjà vu

(1) Manifestarea unei experiențe precognitive, în care precogniția inițială a fost uitată; (2) Sentiment că experiența din prezent a mai avut loc înainte, fără o explicație rațională în ceea ce privește cum și unde a mai avut loc.

Deneb

Sistem stelar ce există în multe dintre dimensiunile mai înalte – reședință a Confederației.

densitate

Vibrație specifică ce creează o anumită formă de viață.

dependență de substanță

Dorință aprigă frecventă pentru un drog sau mâncare, care implică dependență fizică și/sau psihologică.

dependențe

Șabloane de comportament prin care cineva devine dependent de o substanță, persoană sau experiență, pentru a se simți validat sau stăpân pe sine – de obicei, un asemenea comportament maschează durere emoțională negată sau suprimată, din copilăria timpurie.

detașare

Actul de a elimina identificarea sinelui cu o emoție, eveniment, gând sau experiență.

dimensiune

Plan de existență unde se aplică o anumită serie de legi și principii.

dimensiuni mai înalte (1); densități mai înalte (2)

(1) Dimensiuni ce cuprind multe planuri și subplanuri diferite ale Universului. Dimensiunile mai joase sunt conținute în cele mai înalte; (2) Densități ce vibrează la frecvențe mai înalte și care creează forme de viață de ordin mai înalt.

dimensiuni paralele; cadre temporale paralele

Planuri de existență aflate în afara modelelor dimensionale „verticale” date în această carte („Viața la Frontiera Cunoașterii” de Sal Rachele, Editura Proxima Mundi, 2011), care totuși există simultan cu dimensiunile verticale – dimensiunile paralele pot fi asemănătoare ca vibrație cu dimensiunile mai dense sau de nivel mediu, date în această carte (de exemplu: planul astral).

disc pleiadian

Disc mic de sticlă ce are înglobat în el aur, argint sau cupru, folosit pentru a amplifica energiile subtile și a echilibra câmpul auric al corpului, în scopuri de vindecare.

disciplină

(1) Actul de a crea un mediu favorabil învățării; (2) Actul de a fi focalizat sau concentrat pe un anumit țel.

discipol

(1) Persoană care învață; (2) Adept al unei căi spirituale anume și/sau al unui învățător.

Dispensa Aquariană

Expresie introdusă de Confederație, care se referă la intervenția Divină ce are loc pe Pământ, pentru a ajuta omenirea să evolueze în densitățile mai înalte.

dom geodezic

Structură inventată de Benjamin Fuller, care utilizează intersecția geometriilor și domurilor – s-a dovedit a fi puternică și foarte eficientă energetic.

Domnii Luminii

Un alt nume dat Consiliilor Luminii de pe Betelgeuse.

draconieni

(1) Nume dat ființelor ce provin din sistemul stelar Alpha Draconis (Constelația Dragonul); (2) Nume dat uneori Domnilor Întunecați de pe Rigel; (3) Uneori se referă la zeta-reticulienii de tipul 3 – o rasă care seamănă la înfățișare cu șopârlele.

dualitate

Existența contrariilor polarizate, cum ar fi yin și yang, pozitiv și negativ, masculin și feminin etc., care există în primele 4 dimensiuni ale realității.

Dumnezei Creatori

Suflete care au evoluat până în punctul în care sunt capabile să creeze lumi întregi sau planuri întregi de existență.

Dumnezei universali

Ființe foarte evoluate, care sunt capabile de a crea universuri întregi.

Dumnezeiță

(1) Orice ființă feminină ce a atins starea de conștiință Dumnezeiască sau a demonstrat cunoașterea desăvârșită a legilor universale; (2) Mama Divină, experimentatorul a tot ceea ce este.

Dumnezeu

(1) Tot ceea ce este; (2) Creatorul Universului și al tuturor dimensiunilor, densităților și nivelelor sale; (3) Tatăl Ceresc/Mama Divină, generatorul a tot ceea ce este (include ambele aspecte: feminin și masculin).

Dumnezeu-Sursa

(1) Dimensiunea a 12-a, tărâmul trinității Tată-Mamă-Christ; (2) Orice aparține Sursei sau Marelui Soare Central.

durere străveche

(1) Durere trăită în timpul căderii în vibrație inițiale a unui suflet, după apariția sa din Dumnezeu; (2) Durere ce se află în adâncul unui suflet, care se manifestă ca un dor de reîntoarcere la starea de dinainte de separare.

echilibrarea chakrelor

O tehnică de vindecare ce utilizează mișcarea și/sau sunetul, asemănătoare cu curățarea aurei, cu excepția faptului că se concentrează în principal pe chakre și pe zone ale aurei care aparțin de chakre.

Eckankar

Mișcare religioasă ce utilizează un model multidimensional al Universului, asemănător cu cel descris în această carte („Viața la Frontiera Cunoașterii” de Sal Rachele, Editura Proxima Mundi, 2011).

EEG

Electro-encefalogramă: dispozitiv care măsoară undele cerebrale.

ego

Personalitatea, sau sinele tridimensional, care se percepe pe sine separat față de restul Creației.

electron

Particulă încărcată negativ, care orbitează în jurul nucleului unui atom.

elixir magic

Numit și „mană” sau „pâinea vieții”, este o formă alchimizată de aur sub formă de pudră albă sau de cristale, capabilă să ridice vibrațiile cuiva până în punctul în care respectivul se poate înălța, dacă este suficient de purificat – dar care este mortală pentru cineva care nu este suficient de purificat.

emisfera stângă/dreaptă a creierului

Cele două emisfere ale creierului, din care partea stângă aparține, de regulă, de funcționarea logică, analitică, iar partea dreaptă – de funcționarea intuitivă, psihică și imaginativă.

emoție

(1) Energie-în-mișcare; (2) Tip de sentiment ce implică activitatea voinței.

emoții negative

Energie din corpul emoțional sub formă de supărare, teamă ori tristețe, sau orice combinație a acestora.

emoții primare

Teama, supărarea, tristețea și fericirea.

emoții reprimate

Emoții ce sunt negate din cauză că sunt prea neconfortabile sau indezirabile – în general, posesorul lor nu mai este conștient de ele.

emoții secundare

Emoții ce reprezintă o combinație de emoții primare – de exemplu, gelozia este o combinație de supărare și teamă, jignirea e o combinație de supărare și tristețe etc.

emoții suprimate

Emoții negative aflate în mintea subconștientă, stocate și în celulele corpului fizic, despre care sufletul a decis că sunt prea stânjenitoare pentru a le simți în mod conștient, sau că nu era potrivit să fie exprimate la momentul când au fost trăite inițial.

energie electromagnetică

Energie ce posedă atât calități electrice, cât și magnetice, care, în mod obișnuit, alcătuiește corpul auric al unei persoane și eterurile planului eteric.

Enoh

Membru al ierarhiei spirituale – unul dintre Bătrânii Tronului.

entitate

Orice formă de viață ce posedă inteligență rudimentară sau avansată.

entitate neîncarnată

O formă de viață care în prezent nu posedă un corp fizic.

entități astrale

Ființe care trăiesc în tărâmurile astrale.

entropie

(1) Energie ce devine mai joasă în vibrație și mai puțin organizată pe măsură ce trece timpul – opusul negentropiei; (2) A 2-a lege a termodinamicii.

Epoca de Aur; Cei 1000 de ani de pace

O perioadă de 1.000 de ani de pace și iluminare, profețită în Apocalipsă și în alte texte religioase.

Era Peștilor

Cel mai recent ciclu cosmic de aproximativ 2.000 de ani, care se încheie acum pe Pământ.

Esență Divină

Esența sufletească ce emană din Dumnezeu, care este prezentă în toate lucrurile – alt nume dat spiritului.

esență pură

(1) O altă denumire dată sufletului; (2) Sufletul, după îndepărtarea tuturor straturilor sinelui.

essassani

Rasă hibrid umano-zetană.

eternitate

(1) O stare de atemporalitate ce există în toate dimensiunile; (2) Suma globală a tot ce înseamnă timp liniar și momentan, așa cum este trăit începând de la dimensiunea a 5-a în sus.

evoluție; a evolua

(1) Progresul făcut de un organism și/sau de o formă de viață, de la densități mai joase la densități mai înalte, într-o succesiune ordonată; (2) Procesul de îmbogățire a experienței sufletești în dimensiunile liniare; (3) A crește și a expanda conștiența, cu timpul.

experiență

(1) Înregistrarea evenimentelor în linia temporală a unui suflet, atât în minte, cât și în arhivele akashice; (2) Stimul ce intră în creier pentru a fi stocat în memorie.

Experimentul Philadelphia

Experiment întreprins la începutul anilor ’40, în timpul primei perioade a celui de Al Doilea Război Mondial, pe șantierul naval Philadelphia, menit să facă navele de atac invizibile față de radarul inamic. Testul a folosit bobine Tesla mari, care emiteau câmpuri electromagnetice puternice în jurul navelor. Programul a avut un succes parțial, în ciuda pierderilor umane și materiale.

extratereștri

(1) Orice ființă sau formă de viață care nu este născută pe Pământ; (2) Membri ai Illuminati sau ai Confederației ce consideră că au domiciliul pe o altă planetă decât Pământul.

factor warp

Termen din science-fiction care se referă la armonicile vitezei luminii.

familia sufletului

(1) Grup de suflete care aparțin de același suprasuflet; (2) Grup de diviziuni de suflet ce au întrupări individuale, care aparțin aceluiași suflet.

Fiii Paradisului

Ființe mărețe de lumină ce supraveghează diferitele paradisuri celeste.

ființă înălțată

Denumire dată oricărui suflet care a evoluat în densitatea a 5-a.

flacără geamănă

(1) Contrapartea inițială a unui suflet, din momentul apariției acestuia, adică „cealaltă jumătate” a unui suprasuflet ce s-a fragmentat în două suflete individuale; (2) Contrapartea de voință (feminină) a spiritului (masculin), sau invers. Fiecare suflet individual din Creație are o singură flacără geamănă.

flacăra înălțării

Helixul dublu, constând în energia ascendentă (kundalini) și energia descendentă (grația lui Dumnezeu), atunci când este ridicat suficient de mult în vibrație, încât să aibă loc înălțarea.

Fondatori

Ființe mărețe de lumină din dimensiunea a 12-a ce au creat codurile ARN/ADN responsabile de crearea oamenilor și a altor forme de viață.

formă de viață pe bază de carbon

Forme de viață ce trăiesc în densitatea a 3-a, care folosesc carbonul pentru a procesa energia fizică.

formă de viață pe bază pe siliciu

(1) Orice formă de viață care există pe baza unei forme modificate a reacției Si + O2=SiO2, ca proces chimic de bază; (2) Inteligență cristalină ce vibrează la limita de sus a densității a 4-a sau la limita de jos a densității a 5-a.

forța vieții/vitală

Aspectul inteligenței ce activează șabloanele ARN/ADN necesare pentru susținerea vieții.

fragmentarea sufletului

Proces în care părți (aspecte) ale sufletului s-au desprins de esența primară și și-au asumat iluzia de separare față de sufletul primar – de obicei, cauzat de moartea fizică, negarea emoțională sau de legăturile inconștiente dintre suflete.

fragmente de voință

Părți ale unei voințe neintegrate, care sunt desprinse din partea-părinte. Vezi „Crearea corzilor” și „Fragmentarea sufletului”

frați din spațiu

Termen arhaic (deoarece mulți ET sunt de genul feminin) folosit adesea în anii ’60 și ’70 pentru se referi la membrii Confederației.

Frățiile Luminii

Organizații din cadrul Confederației, care sunt formate din ființe dedicate slujirii Luminii și a Celui Radiant. Unele grupuri au fost corupte de către Illuminati.

frecvență

Coeficient de vibrație, exprimat ca cicli per secundă (hertzi) sau ca multipli ai acestora (kilohertzi).

frecvențe mai înalte

Frecvențe ce aparțin de densități sau nivele de vibrație care au unde mai fine (mai apropiate, din punct de vedere grafic), cum ar fi ultravioletul comparat cu frecvențele vizibile.

gând

(1) Mișcare a conștiinței; (2) Energie mentală; (3) Activitatea principală a minții conștiente.

gaură albă

Opusul unei găuri negre – zonă din timpul și spațiul tridimensional unde materia și energia dintr-un univers paralel intră în universul fizic.

gaură de vierme

Punte între două universuri, care conectează o gaură neagră cu o gaură albă. Gaura neagră este precum intrarea în gaura de vierme, iar gaura albă – ieșirea.

gaură neagră

(1) O poartă în spațiu-timp ce leagă o dimensiune de alta sau un univers de altul; (2) O stea colapsată ce posedă o forță gravitațională extremă, care absoarbe materie, energie și lumină în ea însăși.

ghizi spirituali

Ființe din tărâmurile spirituale, care asistă omenirea.

Grădina Edenului

(1) Paradis mitologic despre care se vorbește în Geneză; (2) Stare de conștiință de dinaintea separării; (3) Pământul în vremea primilor hominizi.

gratitudine

(1) Acceptare plină de bucurie a momentului prezent; (2) Recunoștință; (3) A recunoaște perfecțiunea lecțiilor de viață, a încercărilor și necazurilor.

grup de suflete

La fel ca „Familia sufletului” – grup de suflete individuale ce aparțin aceluiași suprasuflet.

helix dublu

(1) Două spirale de energie: una care coboară de la Tatăl Ceresc, iar una care urcă de la Mama Divină; (2) Spirale care se întretaie din loc în loc, zugrăvite sub forma șarpelui și folosite astăzi ca simbol în medicina modernă și în anumite societăți secrete.

hipnoterapie

Metodologie ce utilizează hipnoza și tehnici de consiliere pentru a permite unui subiect să își reprogrameze mintea subconștientă, cu ajutorul unui terapeut.

hipnoză

Stare profund relaxată, meditativă, care permite accesul la mintea subconștientă, în scopul reprogramării.

holistic; vindecare holistică

Orice sistem sau metodă de vindecare ce se străduiește să integreze multiplele fațete ale sinelui.

hologramă (1); holografie (2)

(1) Imagine sau model microcosmic ce conține toate caracteristicile macrocosmosului; (2) Imagine sau proiecție care zugrăvește dimensiunile mai înalte dinlăuntrul unui mediu tridimensional sau bidimensional.

Iahve; YHWH

Membru al ierarhiei spirituale și suprasufletul lui Iehova, dumnezeul lui Moise.

Iehova

Siriusian de densitatea a 7-a –„Dumnezeul” din Vechiul Testament– și membru al Illuminati. Suprasufletul lui Iehova, Iahve, este un membru al ierarhiei spirituale.

ierarhie spirituală

(1) Termen folosit de entitățile din dimensiunile mai dense pentru a înțelege mai ușor faptul că influența ființelor spirituale devine din ce în ce mai cuprinzătoare pe măsură ce acestea cresc și evoluează în dimensiuni mai înalte; (2) Organizație deschisă de ființe spirituale foarte evoluate ce se află în jurul lui Dumnezeu, care au funcții specifice de conducere cu privire la progresul spiritual al oamenilor și extratereștrilor.

iertare

Eliberarea de/renunțarea la nemulțumirile împotriva sinelui și a altora.

iluminare

(1) Înțelegere/cunoaștere supremă; (2) Conștiență fără văluri și distorsiuni; (3) Eliberare de credințe; (4) Conștiență dincolo de gând și percepție; (5) Stare de iubire și acceptare necondiționate pentru tot ce înseamnă Creație.

iluzie

(1) Sistem de credință sau metodă de percepție care este nepotrivită pentru înțelegerea adevărului din spatele aparențelor. De exemplu, afirmația „Pământul este plat”; (2) Percepție dintr-un cadru limitat de referință, în care ceva pare să fie adevărat pentru cineva cu o conștiență limitată, dar este, de fapt, neadevărat într-un sistem de referință mai larg.

imaginație

Facultatea imaginativă a minții cu ajutorul căreia realitatea este creată sau percepută că există dincolo de simțurile fizice.

imaginație creatoare

(1) Partea imaginației care creează realități noi; (2) Aspectul tetradimensional al imaginației.

împământare

(1) Tehnică de protecție psihică ce constă în direcționarea energiei și atenției cuiva înspre Pământ, micșorând astfel mărimea câmpului auric și împiedicând interacțiunile psihice nedorite cu alte forme de viață; (2) Actul de concentrare fermă la planul material al existenței.

implant (biologic sau psihic)

Dispozitiv fizic și/sau eteric, introdus prin mijloace electronice într-un om de anumite rase ET, menit să: (1) faciliteze comunicarea între om și extratereștri, adesea implicând amplificarea capacităților psihice și amintirea vieților anterioare din partea umanoidului implantat; (2) folosit de către zetani pentru a urmări gândurile și împrejurimile anumitor oameni, în scopul încrucișării și/sau răpirii ulterioare.

implantare

Cunoscut și sub denumirile de „walk-in” sau „transfer între suflete”, se referă la intrarea unui suflet din altă lume sau dimensiune în forma umanoidă a unui suflet ce părăsește corpul după naștere.

înălțare

Procesul de ridicare a vibrației celulare de la densitatea a 4-a la a 5-a, în felul acesta devenind luminiscent pentru percepția de densitatea a 4-a și invizibil față de densitatea a 3-a.

înălțare spirituală

Ridicarea spiritului afară din corpul fizic și reîntoarcerea la tărâmurile cerești în momentul morții fizice.

Înălțarea la Ceruri

Expresie creștină care se referă la procesul de înălțare.

incognoscibil

(1) Parte a Universului ce va rămâne incomprehensibilă pe vecie, chiar și pentru un suflet foarte avansat; (2) Ceea ce nu poate fi cunoscut, indiferent de cât de elevată este percepția, sau de cât de înaltă este conștiența dimensională.

inconștient

(1) Care nu are conștiență; (2) Partea sinelui aflată dincolo de sau sub conștiența conștientă, care este inaccesibilă în starea curentă de conștiință a cuiva (a nu se confunda cu subconștientul, care este o parte specifică a minții, accesibilă în orice moment).

infinit

(1) Fără început sau sfârșit – care emană permanent în toate direcțiile; (2) De magnitudine sau mărime nelimitată.

infraroșu

Zonă a spectrului de frecvențe, care are o vibrație mai joasă decât spectrul vizibil.

înger

Ființă de lumină ce în mod obișnuit locuiește în tărâmurile celeste, zugrăvită de obicei ca un umanoid strălucitor, cu aripi.

inimă

(1) Echilibrul energiilor masculine și feminine; (2) Chakra a 4-a; (3) Christ sau aspectul de Fiu al lui Dumnezeu; (4) Centrul iubirii și compasiunii unui suflet.

inițiere

(1) Proces de ritualizare sau de reprezentare ceremonioasă a unei lecții (sau mai multor lecții) a unui suflet sau grup de suflete; (2) Ajutor dat sufletelor aflate în evoluție din partea lui Dumnezeu sau a ființelor iluminate, pentru a le ajuta pe acestea să stăpânească una sau mai multe lecții; (3) Proceduri pentru admiterea într-un ordin mistic sau într-o societate secretă.

înregistrări akashice

(1) Tipare eterice, adică imprimări făcute electromagnetic ce stochează / înregistrează fiecare mișcare, gând, emoție sau eveniment al unui suflet, într-un mediu holografic din planul eteric; (2) Istoria cosmică a unui suflet, de la apariția sa din Dumnezeu.

integrare

(1) Procesul de aducere a părților nearmonioase ale unui suflet la un consens și în aliniere, astfel încât acestea să poată lucra împreună pentru a manifesta dorințele sufletului; (2) Percepție a întregului –spre deosebire de percepția părților– unei realități date.

intelect

Aspectul logic, rațional al minții, folosit pentru a comunica gânduri, idei și concepte.

inteligență

(1) Ceea ce guvernează conștiența conștientă; (2) Conștiință capabilă să își perceapă natura superioară proprie.

Inteligență Infinită

Altă denumire dată Minții Universale.

inteligență mai înaltă/superioară

Altă denumire dată Minții Universale.

interdimensional

(1) Capabil să călătorească între dimensiuni; (2) Ceea ce conține mai mult de o dimensiune.

Intervenție Divină

Implicare în treburile Pământului din partea membrilor ierarhiei spirituale sau direct din partea lui Dumnezeu – acest lucru se întâmplă numai atunci când un număr suficient de suflete cere ajutor în mod sincer, sau când omenirea este amenințată cu dispariția.

întrupare

Încarnarea unui suflet într-un corp fizic.

intuiție

(1) Capacitatea voinței de a percepe o ordine superioară a realității, prin simțirea esenței acelei realități; (2) Capacitatea de a simți adevărul unei realități date folosind voința, sau instinctul.

întuneric

(1) Absența luminii; (2) Ignoranța; (3) Vidul, sau spațiul nemanifestat; (4) Judecarea, vinovăția și negarea.

înviere

(1) Procesul de reactivare a țesuturilor și organelor unui organism latent sau mort, aducându-l efectiv înapoi la viață; (2) A te naște din nou, la propriu sau la figurat; (3) Înlocuirea ideilor și credințelor învechite cu unele noi.

invocație

Proces de invocare a unei anumite ființe, energie sau nivel de realitate, adică de atragere a unei entități spre sine, cu scopul de a primi ajutor de la aceasta.

Isis

(1) Membru feminin al ierarhiei spirituale; (2) Zeiță egipteană.

israeliți

Potrivit Bibliei, „poporul ales” de Dumnezeu – în realitate, ființe din Sirius încarnate ca oameni, pe Pământ, sub conducerea lui Iehova.

Isus

Întrupare a suprasufletului lui Christ (în timpul încarnării sale biblice și cu alte câteva ocazii) – de obicei, este numit Sananda de către Confederație.

iubire

(1) Activitatea inimii; (2) Dimensiunea a 5-a; (3) Acceptare și compasiune necondiționate; (4) Emanație a lui Christ; (5) Echilibrul și integrarea polilor masculin și feminin; (6) Liantul care ține laolaltă Universul.

iubire necondiționată

Iubire de dragul iubirii, nedependentă de condiții interioare sau exterioare.

judecare

(1) Actul de a separa aspecte ale realității și de a eticheta unele aspecte ca fiind mai puțin dezirabile decât altele; (2) A trage concluzii despre o realitate dată fără a avea toată informația necesară pentru a face o apreciere exactă; (3) Actul de a condamna sau de a invalida un alt suflet sau experiență de viață.

Kali

Zeiță orientală și membru al ierarhiei spirituale.

karma

(1) Cauză și efect, așa cum se vede din dimensiunea a 4-a; (2) Proces în care un suflet vede o reflexie a conștiinței sale manifestată în lume.

kundalini

Energie feminină ce urcă de-a lungul coloanei vertebrale de la Mama Terra (baza coloanei vertebrale) spre Tatăl Ceresc (chakra coroanei).

Lege universală

(1) Principii naturale ce aparțin de anumite dimensiuni sau planuri de existență, care sunt valabile în cadrul acelor dimensiuni sau planuri; (2) Adevăruri absolute despre Univers și despre modul în care funcționează acesta.

Lemuria

Continent străvechi din Oceanul Pacific, asemănător cu Atlantida, dar mai primitiv – a fost distrus de către orionieni înainte de apariția Atlantidei.

levitație

Capacitatea unei ființe fizice de a pluti în aer prin contracararea forței gravitației prin forțe electromagnetice aflate în câmpul auric al ființei.

libertate

(1) Stare a conștiinței neîngrădită de judecare, vinovăție sau negare, ori de condiționare, programare sau sisteme de credință; (2) Stare a ființei în care cineva nu este cantonat în timp și spațiu, și are acces nelimitat la timp și la spațiu.

liberul arbitru

(1) Capacitatea de a decide cum, unde și când să experimentezi o lecție a sufletului; (2) Capacitatea de a alege în mod conștient cât de repede să evoluezi ca suflet și în ce ordine să înveți lecțiile sufletului; (3) Dorința voinței atunci când nu este dominată sau controlată de spirit, ori blocată de judecare, vinovăție sau negare.

linia temporală a sufletului

Progresie în timp liniar a diferitelor încarnări ale sufletului pe Pământ și/sau pe alte planete, urmărită de la apariția sufletului din Dumnezeu până în prezent, și mai departe, până la orice punct din viitor.

Lira; lirani

(1) Lume paradisiacă ce a dat naștere vieții umanoide din acest sector al galaxiei, în urmă cu peste 1 miliard de ani; (2) Ființe de densitatea a 12-a ce au coborât în vibrație până la densitatea a 7-a în urmă cu peste 100 de milioane de ani, și care, mai târziu, au migrat în Pleiade.

Lucrători întru Lumină

Ființe ce servesc lumina printr-un angajament pentru elevarea omenirii – cum ar fi învățătorii, vindecătorii și asistenții sociali.

lumi palat

Expresie folosită în Biblie pentru a denumi lumile dumnezeiești sau dimensiunile mai înalte.

lumi paradisiace

Subdimensiuni sau planuri de existență în continuumul dimensiunilor mai înalte, locuite de ființe foarte evoluate ce trăiesc într-o stare paradisiacă.

Lumile dumnezeiești

Termen instituit de mișcarea Eckankar ce aparține de dimensiunile mai înalte, unde locuiesc Dumnezeii Creatori și Dumnezeii Universali.

macrocosmos

Care aparține întregului Univers.

maestru înălțat

Suflet ce a evoluat în densitatea a 5-a și a dobândit măiestria corpului fizic.

magie albă

Folosirea ritualurilor oculte pentru a obține rezultate pozitive, care îmbunătățesc viața.

magnetic

(1) Polul feminin al Creației; (2) Forța yin ce atrage energia electrică, adică aspectul receptiv, pasiv al lui Dumnezeu.

măiestrie de sine

(1) Stare de iluminare în care cineva nu mai este controlat de ego sau de aspecte ale sinelui aflate în conflict; (2) Cunoaștere supremă a diferitelor aspecte ale sinelui.

malahiți

Grup de siriusieni reîncarnați, controlați de Iehova și de alți zei ai siriusienilor și ai orionienilor.

Maldek

O planetă localizată inițial în zona în care acum se află centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter, unde a evoluat o rasă de ființe (controlate de către Illuminati) care s-au autodistrus și și-au distrus concomitent și planeta, folosind arme cu laser, în urmă cu aproximativ 500.000 de ani – aceste suflete s-au reîncarnat mai târziu pe Marte și pe Pământ.

Mama Divină

(1) Aspectul feminin al lui Dumnezeu; (2) Polul magnetic al Creației; (3) Voința sau aspectul emoțional al lui Dumnezeu.

Mama/Sfânta Maria

Membru feminin al ierarhiei spirituale și mama lui Isus – un fragment direct al sufletului Mamei Divine.

mantră

Incantație repetitivă folosită pentru liniștirea minții și/sau pentru focalizarea atenției la dimensiunile spirituale.

Marea Piramidă

Dispozitiv radionic construit de pleiadieni pentru a-și ajuta membrii reîncarnați (egiptenii inițiali) să se reîntoarcă la forma lor nemuritoare de densitatea a 5-a. Majoritatea celorlalte piramide sunt cόpii nefuncționale construite de oameni. Vezi „Cameră de înălțare”.

Marele Mister

(1) Aspectul lui Dumnezeu care este incognoscibil, sau care rămâne pentru totdeauna dincolo de capacitatea de înțelegere a sufletelor aflate în evoluție; (2) Vidul, sau Sursa din care emană Creația.

Marele Soare Central

Centrul Universului sau punctul în jurul căruia gravitează tot ce înseamnă materie și energie.

Maya/mayași

(1) Care aparține primelor 4 dimensiuni mai dense; (2) Iluzie; (3) Popor străvechi (care era descendent al atlanților) ce a înflorit în America Centrală.

meditație

(1) Metodă de relaxare și concentrare menită să liniștească mintea și să atingă realizarea de sine; (2) Starea unei minți liniștite, fără nici o mișcare sau gând.

Melchizedek

(1) Ordin preoțesc fondat de Domnul Melchizedek, din care făcea parte și Isus (vezi Vechiul Testament, Evrei 6:20-7:21); (2) Ordin al ierarhiei spirituale ce supraveghează evoluția în dimensiunile mai dense.

memorie

Aspectul minții ce stochează experiența sufletului pentru reamintirea ulterioară.

memorie asociativă

Proces în care o experiență din prezent declanșează un lanț de amintiri – folositor pentru îmbunătățirea capacității de reamintire, dar poate fi stânjenitor în meditație.

metafizică

(1) Studiul relației dintre minte și universul fizic; (2) Principiu și aplicație a puterii minții și gândului creator.

microcosmos

Care are de a face cu lumea microscopică.

Mihail, Arhanghelul/Domnul

Ființă măreață de lumină și membru al ierarhiei spirituale, care se opune lui Lucifer și protejează ființele de influențe negative.

minte

(1) Agentul activ al inteligenței folosit pentru a percepe Universul; (2) Instrument al spiritului folosit pentru a comunica în cele 4 dimensiuni mai dense; (3) Aspect nefizic al sinelui care folosește creierul fizic pentru comunicarea cu universul fizic.

minte conștientă

Partea din minte care posedă conștiență conștientă.

minte logică

Vezi „Minte rațională” și „Intelect”

minte rațională

Aspectul logic, analitic al minții, care gândește în termenii timpului liniar.

minte reactivă

Parte a subconștientului care determină ego-ul să reacționeze la stimuli exteriori.

minte subconștientă

(1) Parte a minții care se află „sub suprafața” conștientului; (2) Depozitul experienței de viață și al emoțiilor reprimate; (3) Aspect al minții care stochează experiențe trecute, adică memoria; (4) Parte a minții responsabilă de funcțiile involuntare, cum ar fi bătăile inimii, temperatura corpului etc.

minte supraconștientă

(1) Aspect al minții conectat direct la Mintea Universală, care are o vedere largă asupra realității; (2) „Sinele mai înalt” sau aspectul atotcunoscător al sinelui; (3) Parte a minții care primește input și decide dacă îl face conștient (îl trimite minții conștiente) sau îl suprimă (îl trimite minții subconștiente).

mintea rasei

Un alt nume dat conștiinței colective a omenirii.

Mintea Universală

(1) Mintea lui Dumnezeu; (2) Inteligență universală ce există în toate nivelele și dimensiunile și care este conștientă de toate aceste nivele și dimensiuni.

Mistici; cunoaștere mistică

Ființe ce posedă cunoașterea științelor sacre, a alchimiei și/sau a inițierilor – folosite de inițiații spirituali pentru a-și împărtăși iluminarea cu alții.

moartea ego-ului

(1) Renunțare completă la imaginea de sine/personalitate; (2) Renunțarea la identificarea cu ego-ul, ceea ce conduce la conștiința cosmică – în realitate ego-ul nu moare, ci mai curând se estompează în fundal.

modele ale realității

(1) Explicații despre modul în care relaționează realitățile – de obicei, reprezentate cu ajutorul schemelor, diagramelor și tabelelor, cum ar fi cele întâlnite în această carte („Viața la Frontiera Cunoașterii” de Sal Rachele, Editura Proxima Mundi, 2011); (2) Reprezentare simbolică a unei realități date, menită să faciliteze intelectului înțelegerea semnificației acelei realități.

mutație

(1) Salt cuantic în cadrul structurii celulare a unui organism; (2) Schimbare bruscă în structura genetică a unei entități biologice.

Muzica Sferelor

Vibrație cosmică ce pătrunde Universul, care sună ca un bâzâit sau ca un cor de îngeri, în funcție de intensitatea percepției.

navă spațială; vehicul spațial

(1) Dacă sunt vizibile, de obicei se referă la nave utilizate de zeta-reticulieni – o rasă fizică extraterestră care vizitează Pământul în prezent; (2) Nave în formă de farfurie, cilindrice sau triunghiulare, folosite de diferite rase de ET – în Biblie, sunt zugrăvite adesea ca nori sau roți zburătoare.

necunoscut

Parte a Universului ce nu este comprehensibilă încă, dar poate deveni astfel mai târziu, în evoluția unui suflet.

negare

(1) Actul reprimării unei experiențe, emoții, gând sau eveniment; (2) Actul de a diviza sau de a fragmenta sinele prin îndepărtarea aspectelor indezirabile.

negentropie

(1) Opusul entropiei; (2) Energie ce evoluează cu timpul într-o structură mai elevată și mai organizată.

nemurire

(1) Stare fără de moarte; (2) Care aparține de natura eternă a sufletului.

nemurire fizică

Capacitatea de a menține tinerețea unui corp fizic la nesfârșit, prin echilibrarea forței negentropiei (regeneratoare) cu entropia (degeneratoare) – obținut de o mână de yoghini și mistici de-a lungul istoriei, printre care se află Babaji (din mitologia hindusă), Ilie, Enoh și Melchizedek din Biblie.

nemurire spirituală

(1) Aspectul spiritual al sinelui care nu trece prin procesul morții; (2) Starea naturală a sufletului.

neuroni

Receptori minusculi din creier care procesează informații și le transmit mai departe sistemului nervos.

neutrino

Particulă subatomică, invizibilă pentru microscoapele moderne – totuși, urmele sale pot fi văzute și urmărite.

New Age (1); adepți New Age (2)

(1) Sintagmă universală ce aparține mișcării Noua Gândire, religiilor alternative, practicilor de însănătoșire holistică, fenomenelor OZN/ET, științelor psihice, mistice și oculte, precum și de orice altceva ce nu se află pe tărâmul științei, culturii și religiei ortodoxe; (2) Oameni care îmbrățișează filozofiile și metodologia New Age.

Nirvana

Stare de extaz suprem, asociată adesea cu libertatea și iluminarea.

nivele de realitate; nivele de conștiență

Densități, dimensiuni sau aspecte ale sinelui – realități ce au proprietăți specifice, unice pentru fiecare nivel – un mod confortabil de a împărți Universul pe nivele, pentru a-l înțelege mai bine.

orionieni

Ființe din Constelația Orion, care au venit pe Pământ în urmă cu mai mult de jumătate de milion de ani și care s-au împerecheat cu rasa adamică până când au devenit dominanți pe Pământ – ei reprezintă aproape 80% din populația mondială actuală.

orionieni/siriusieni cantonați pe Pământ

Umanoizi încarnați pe Pământ care inițial au venit din Orion sau Sirius. Deși sistemul lor stelar de domiciliu a evoluat, aceste suflete sunt încă blocate în programarea făcută de Illuminati.

oscilator cu unde multiple

Dispozitiv ce emite câmpuri EM menite să modifice conștiința sau să vindece bolile. Output-ul (ieșirea) este variat prin schimbarea frecvenței și amplitudinii undelor. Studiile au arătat că frecvențe diferite afectează zone diferite ale creierului și corpului fizic.

OZN; Obiect Zburător Neidentificat

Se referă la orice fenomen aerian sau navă cu origini și/sau ocupanți necunoscuți. Majoritatea OZN-urilor sunt fie nave experimentale secrete ale guvernului/armatei (aproximativ 30%), fie nave spațiale pilotate de zeta-reticulieni (circa 60%). Unele (mai puțin de 1%) sunt nave tetradimensionale pleiadiene sau venusiene. Aproximativ 10% dintre rapoartele OZN se referă la planeta Venus aflată la altitudine joasă, la meteoriți, baloane meteorologice, proiectile/rachete sau la „gazul de mlaștină”.

Pan, Zeul Paradisului (1); Ținutul lui Pan, Pangeea (2)

(1) Ființă măreață de lumină, care a fondat o civilizație străveche pe Pământ, iar mai târziu a fost corupt de Lucifer și luat prizonier de forțele întunecate; (2) Nume dat grădinii inițiale a Paradisului de pe Pământ (sau Eden).

partea întunecată/umbra

(1) Părțile neintegrate ale sinelui; (2) Aspecte ale sinelui ce conțin emoții negative și credințe limitative; (3) Aspecte ale sinelui care nu sunt acceptate în mod necondiționat.

percepție

Punctul de vedere al unui suflet despre o realitate dată, pe baza poziției sale în spațiu/timp, stării conștiinței, credințelor și multor alți factori.

piatră unghiulară

(1) Secțiunea din vârful unei piramide, care conține „punctul”; (2) Parte a unei piramide unde energiile au concentrație maximă.

piramidă

(1) Dispozitiv ce posedă 4 laturi ale bazei ce urcă uniform înspre un punct, astfel creând 4 fețe triunghiulare; (2) Dispozitiv folosit pentru a ajuta sufletele în procesul de înălțare; (3) Dispozitiv folosit la crearea unei porți dimensionale înspre altă lume.

plan astral (1); lumi astrale (2)

(1) Subdimensiune a dimensiunii a 4-a, care constă din diferite depozite de gânduri și energie; (2) Tărâm destul de dens, unde sufletele merg între încarnările fizice.

plan cauzal

(1) O subdimensiune asemănătoare cu planului sufletului, unde un suflet își poate vedea încarnările și poate lua decizii în ceea ce privește viitorul său; (2) Un tărâm ca de cristal, care controlează tărâmurile „mai joase” ale Creației.

plan eteric

Un tărâm invizibil ce constă în energie electromagnetică („eter”), care menține șabloanele/tiparele existenței materiale.

plan mental

Tărâmurile minții, acolo unde merg vizionarii și unde are loc cea mai mare parte a funcționării psihice.

planul sufletului

Dimensiunea sufletului – tărâmul în care locuiește esența adevărată a unei persoane.

Pleiade (1); pleiadieni (2)

(1) Constelație formată din peste 100 de stele, dintre care șapte sunt gigante alb-albastre; (2) Pleiadienii de densitatea a 12-a sunt creatorii formei umane în urmă cu peste 100 milioane de ani și locuitorii inițiali ai Pământului. Cu Pleiadele sunt asociate mai mult de 12 civilizații de diferite densități, dintre care trei sunt descrise în această carte („Viața la Frontiera Cunoașterii” de Sal Rachele, Editura Proxima Mundi, 2011).

polaritate

(1) Pozitiv sau negativ; (2) Orice are o natură duală sau o pereche de poli: pozitiv și negativ; (3) Aliniere și/sau orientare a sinelui.

polarizare

(1) Procesul de separare, de la o poziție neutră, la una cu polii pozitiv și negativ; (2) Luarea unei poziții extreme într-o problemă, astfel creând conflict cu cei care au o orientare opusă.

portal temporal

(1) Vortex interdimensional ce apare în mod natural sau artificial, care se comportă ca o legătură între diferite cadre temporale și/sau dimensiuni; (2) Zonă în care spațiul și timpul sunt „răsucite” – astfel, constituie o poartă de intrare/ieșire pentru ființele din alte cadre temporale și dimensiuni.

Portalul 11:11

(1) Poartă simbolică ce semnifică evoluția unui grup de suflete de la densitatea a 4-a la a 5-a; (2) Inițiere spirituală a unui grup de suflete în dimensiunile mai înalte, simbolizată de ceremoniile care au avut loc pe 11 iulie și 11 noiembrie 1991, precum și pe 11 ianuarie 1992.

Poseidon

Oraș subteran din dimensiunea a 5-a.

predestinare

(1) Credința că viitorul cuiva este predeterminat de forțe exterioare sau de Dumnezeu; (2) Suma tuturor realităților posibile și probabile; (3) Renunțarea la liberul arbitru pentru a urma țelurile predeterminate ale unei alte voințe.

Prima directivă

Sintagmă folosită în science-fiction, care se referă la o politică de non-interferență în treburile unei culturi sau rase aflate în evoluție. În trecut, Confederația a aplicat această politică ori de câte ori a fost posibil.

Principiul Christic

Legi universale de echilibru între voință (feminin) și spirit (masculin), care se unesc în inimă sub forma iubirii.

proces de purificare

Procesul eliberării de credințe și programe vechi, de exprimare a emoțiilor înăbușite și de eliminare a toxinelor din minte și din corp, în scopul reînnoirii sufletului.

procesare

Orice acțiune menită să curețe programe, credințe și tipare emoționale vechi din mintea subconștientă.

profeția Hopi

(1) Serie de pictograme și petroglife ce reprezintă ridicarea și căderea civilizațiilor de pe Pământ; (2) Învățături sacre transmise din generație în generație, printre Bătrânii tribului Hopi, cu privire la schimbările viitoare de pe Pământ.

profeție (1),(2); profet (3)

(1) Relatare asupra realităților probabile și posibile, din viitor; (2) Avertisment asupra unui dezastru viitor potențial, menit să atragă atenția sufletelor în privința comportamentelor și credințelor cu potențial dezastruos; (3) Cel care vede liniile temporale posibile și probabile, ale evenimentelor viitoare.

program

(1) Afirmație pe care cineva și-o spune sieși, despre natura realității, pe baza experiențelor din trecut. Programele repetate des devin credințe, în cele din urmă; (2) A manipula pe cineva, ca să creadă într-un anumit mod despre anumite lucruri; (3) Serie de instrucțiuni codată într-un sistem computerizat.

programare

(1) Acțiunea de a face mintea cuiva să creadă într-un anumit mod; (2) Serie de instrucțiuni sau programe date în mod repetat minții subconștiente, menită să provoace un anumit fel de reacție într-un individ.

proiecție holografică

Capacitatea unui suflet de a proiecta o imagine a sa în altă locație din spațiu și timp, și de a apărea observatorilor ca fiind întruparea reală a sufletului – formă mai avansată de proiecție mentală, această capacitate utilizează capacitatea minții de a manipula și direcționa lumina.

protecție psihică

(1) Câmp energetic invizibil ce înconjoară aura unui individ; (2) Tehnici menite să țină entitățile indezirabile în afara spațiului psihic al cuiva. Vezi Anexa B.

proton

Particulă încărcată pozitiv, aflată în centrul atomului.

putere

(1) Energie cinetică și potențială; (2) Capacitatea de a face lucrurile să se întâmple; (3) Mișcarea voinței și dorinței.

Quan Yin (Kwan Yin)

Membru feminin al ierarhiei spirituale.

quasari

Stele enorme despre care se crede că reprezintă portaluri temporale spre universuri alternative.

radionică

Știința energiei subtile și a influenței sale asupra universului fizic. Radionica utilizează câmpuri EM pentru a direcționa energia cu scopul vindecării, producerii de energie electrică, în tactica militară și alte aplicații.

Rai/Cer

Care aparține tărâmurilor celeste sau dumnezeiești.

rasa adamică

(1) Rasa-rădăcină a omenirii; (2) Denumire dată pleiadienilor care au început să se încarneze pe Pământ în urmă cu milioane de ani.

Răzvrătirea luciferiană

Denumire dată războiului ce a avut loc între rasa adamică și orionieni, atunci când orionienii au invadat Pământul, în urmă cu peste 300.000 de ani.

realitate

(1) Contextul unei serii de sisteme de credință și percepții; (2) Adevăr relativ, sau adevărul așa cum este perceput dintr-un punct de vedere particular.

realitate colectivă

O realitate asupra naturii căreia au fost de acord două sau mai multe persoane – exemple: moartea și taxele :).

realitate individuală

Realitate care este adevărată în mod unic pentru un suflet (spre deosebire de realitatea colectivă, care este împărtășită de minim două suflete).

realitate obiectivă

Punct de vedere absolut extern.

realitate posibilă

Nivel de realitate creat de imaginație, care are potențialul de a se manifesta în exterior cândva în viitor.

realitate probabilă

Nivel de realitate cu șanse mari de a se manifesta, pe baza stării prezente de conștiință a unui suflet și a acțiunilor creatoare ale sale.

realitate subiectivă

Conștiența în ceea ce privește aspectele interioare ale sinelui, cum ar fi emoțiile, gândurile și sistemele de credință.

realitate tridimensională

Sintagmă generală ce înseamnă realitatea „normală” sau „cotidiană” de pe Pământ.

realitate virtuală

(1) Realitate artificială făcută astfel încât să arate la fel ca realitatea mai cuprinzătoare în care este conținută; (2) Model al realității simulat pe computer, care permite oamenilor să participe fizic, cum ar fi „holopuntea” din Star Trek, sau un simulator de zbor pentru antrenamentul piloților de avioane.

reflexie

(1) Reacția din partea lumii la ceea ce emană un suflet; (2) Reprezentarea exterioară a stării interioare de conștiință a unui suflet; (3) Karma instantanee.

reîncarnare

Procesul prin care un suflet intră într-un corp fizic nou după părăsirea altui corp, deținut anterior. Perioada de timp dintre încarnări poate dura de la câteva ore la mai multe secole.

relație codependentă

O relație bazată pe obiceiuri dependente, granițe personale slab definite, sacrificiu de sine și dependență emoțională.

relație disfuncțională

Orice relație în care una sau mai multe dintre părți sunt influențate și/sau controlate într-un grad foarte mare de condiționarea din copilărie, până în măsura în care comunicarea efectivă este dificilă și/sau imposibilă.

relații iluminate

Relații în care fiecare participant își asumă responsabilitatea deplină pentru sine și comunică deschis și sincer, cu iubire și acceptare necondiționate.

religie

Nume dat oricărei serii organizate de credințe despre realitatea spirituală.

reprogramare

Capacitatea de a modifica programele din mintea subconștientă, foarte asemănător cu modul în care un programator de computere modifică liniile de cod. Reprogramarea minții este făcută adesea prin hipnoterapie, autosugestie și afirmații.

revelație

Conștientizare neașteptată în privința naturii Universului.

Rigel

Stea din constelația Orion, domiciliul Domnilor Întunecați.

rugăciune

(1) A solicita sau a cere ceva lui Dumnezeu sau Dumnezeului suprem; (2) Formă de meditație în care un suflet este receptiv la transmisiuni de la Dumnezeu.

șablon/tipar eteric

Serie de coduri electromagnetice ce definește formele fizice de viață prin programarea moleculelor de ARN/ADN. Acest program este orchestrat de inteligența superioară.

șablonul maestru

Program biologic menit să convertească o formă de viață bazată pe carbon într-una bazată pe siliciu, fiind activat de coduri de lumină de la inteligențe mai elevate.

Saint Germain

Membru al ierarhiei spirituale.

Sălile din Amenti

Lume pentadimensională subterană, unde ființele sunt inițiate în Frățiile Luminii.

salt cuantic

Schimbare bruscă în vibrație, de la o densitate la alta.

sămânță stelară/germen stelar

(1) Orice suflet ce nu consideră că Pământul este sfera sa primară de evoluție; (2) Suflet ET care se decide în mod voluntar să se încarneze pe Pământ pentru a ajuta ființele care evoluează aici.

Sananda

Numele dat de Confederație lui Isus, în starea Sa prezentă de evoluție. Sananda este liderul spiritual al unei ramuri majore a Confederației.

Sanat Kumara

Membru al Confederației.

Sasquatch; Bigfoot

Rasă subterană de ființe aflate în comunicare cu siriusienii.

semnătura sufletului

Model energetic unic pentru un anumit suflet – metodă de identificare a unei anumite forme de viață, foarte asemănătoare cu modul în care amprentele digitale sunt folosite la identificarea unui corp fizic.

sentiment

Percepție intuitivă, emoție, senzație corporală sau legătură empatică, cu altă formă de viață.

separare

(1) Stare de ființare în care un suflet se percepe pe sine deconectat de la Sursa Universului; (2) Stare de identificare cu corpul și/sau ego-ul, în care un suflet își uită natura spirituală și nu este capabil să perceapă interconectivitatea tuturor lucrurilor; (3) Apariția sufletelor din Dumnezeu și căderea lor în vibrație, atunci când au început să exploreze universul exterior. Vezi și „Cauza Originară”.

Serapis Bey

Membru al ierarhiei spirituale asociat cu procesul de înălțare.

Shambhalla

Oraș subteran din dimensiunea a 5-a, localizat sub deșertul Gobi, în Asia.

Shiva

Zeul hindus al purificării și distrugerii iluziei.

simultaneitate

(1) Realități concomitente; (2) Conștiența cu privire la cel puțin două cadre temporale verticale (neliniare).

sinapse

„Autostrăzi” sau rețele „de fibră optică” în miniatură, care transmit impulsurile nervoase de la o zonă la alta a creierului, foarte asemănător cu modul în care condúctorii transportă semnale electrice într-o aplicație.

Sine mai Înalt; minte mai înaltă/superioară; conștiință mai înaltă

(1) Aspect al sinelui ce se află în dimensiunile mai înalte și care utilizează conștiința mai înaltă sau mintea supraconștientă; (2) Adesea echivalat/ă cu sufletul sau cu conștiența reală a sufletului.

singularitate

Punct de mărime infinitezimală, în timp și spațiu, care reprezintă punctul de ieșire a materiei din universul fizic înspre alt univers, printr-o gaură albă, gaură neagră sau gaură de vierme.

siriusieni

Ființe din sistemul stelar Sirius ce au venit pe Pământ în urmă cu mii de ani și au devenit zeii din mitologie și din Biblie.

sistem stelar

Grup format din una sau mai multe stele, care conține corpuri planetare pe orbită – în această carte („Viața la Frontiera Cunoașterii” de Sal Rachele, Editura Proxima Mundi, 2011) se referă la stele ce au planete care găzduiesc viață inteligentă.

spectrul luminii

Diagramă ce înfățișează diferitele frecvențe și forme ale undelor luminii, incluzând infraroșul, spectrul vizibil și ultravioletul. Partea vizibilă este formată din culorile curcubeului, roșul fiind cea mai joasă frecvență și violetul – cea mai înaltă.

spirit

(1) Energia lui Dumnezeu; (2) Energie inteligentă ce pătrunde totalitatea Creației; (3) Aspectul neindividualizat al unui suflet; (4) Unimea Creației.

spiritual

Orice aparține universului invizibil ce se întinde la infinit.

stare Alfa-Theta

O stare relaxată, meditativă a minții, în care creierul generează unde în spectrul alfa și/sau theta.

stare fără dorințe

O stare de acceptare totală a momentului prezent, când nu există nici o dorință înlăuntrul sinelui.

stație intermediară/aflată la jumătatea drumului

Lume menită să fie ca o punte între dimensiunile mai dense și cele mai înalte – un loc în care sufletele se aclimatizează în călătoriile lor interdimensionale.

Steaua Polară

Sistem stelar ce este domiciliu al extratereștrilor din dimensiuni mai înalte.

straturi temporale

Cadre temporale ce există în dimensiuni paralele, asemănătoare conceptului de „warp” din Star Trek, aproximativ asemănătoare armonicelor vitezei luminii.

subatomic

Nivel fundamental al Creației, mai mic decât nivelul atomic. Nivelul subatomic este alcătuit din quarcuri, neutrino și alte particule ce apar și ca unde.

subconștient colectiv

(1) Credințele colective ale omenirii; (2) Conștiința comună a întregii omeniri; (3) Partea din conștientul colectiv al omenirii care este compusă din suma minților subconștiente ale tuturor sufletelor.

suflet

(1) Unitatea fundamentală a unei ființe inteligente; (2) Nucleul, sau esența ființei; (3) Scânteie individuală de divinitate; (4) Cuantă individuală de spirit.

suflete pereche

„Sufletele pereche” (cunoscute și sub denumirea de „suflete paralele”) sunt suflete cu modele asemănătoare de evoluție. Adesea, sufletele pereche se întâlnesc vreme de multe vieți, pentru a rezolva karma și a-și îmbunătăți unul altuia creșterea spirituală. Fiecare suflet individual din Creație are multe suflete pereche.

supernovă

Explozie de gaze înlăuntrul unei stele, capabilă să consume planete întregi din cadrul sistemului său stelar.

supraconductor

Dispozitiv sau substanță ce conduce electricitatea fără ca să aceasta să întâmpine, practic, nici o rezistență.

suprasuflet

(1) Entitate colectivă formată din multe suflete individuale, foarte asemănătoare cu o ramură mare a unui copac din care ies mai multe rămurele; (2) Sinele de densitatea a 8-a al unui suflet de densitatea a 7-a; (3) Sine mai înalt ce este comun mai multor suflete cantonate pe Pământ.

suprasuflet maestru

Suprasufletul unui suprasuflet.

Tantra

Formă de yoga ce implică prana, energia forței vieții și kundalini, adesea accesată și explorată prin uniune sexuală și practici conexe.

Tao

Nume oriental ce face referire la Marele Mister, Sursă sau necunoscut.

tărâmuri angelice

Lumi celeste locuite de îngeri – fac parte din dimensiunile de la a 6-a la a 8-a. Vezi și „Tărâmuri celeste”.

tărâmuri celeste

(1) Tărâmurile de dimensiunile a 7-a, a 8-a și a 9-a, unde locuiesc îngerii, arhanghelii și dumnezeii creatori; (2) „Raiul” din vorbirea obișnuită.

tărâmuri subtile

Sintagmă generală ce denotă orice plan sau dimensiune pe care mintea conștientă obișnuită nu o poate percepe cu ușurință.

Tarot

Știință străveche de divinație ce utilizează un set de lame ce înfățișează arhetipuri, sau aspecte primare ale vieții, folosit de mediumuri ca un instrument intermediar pentru examinări.

Tatăl Ceresc

(1) Aspectul masculin al lui Dumnezeu; (2) Generatorul a tot ceea ce este.

Telos

Oraș subteran din dimensiunea a 5-a situat sub Muntele Shasta, în nordul Californiei.

terapie corporală bazată pe polaritate

Formă de vindecare ce folosește meridianele (vortexuri de energie) corpului fizic.

terraformare

Modificarea genetică a unui mediu înconjurător planetar pentru a-l face propice locuirii de către oameni (prin introducerea anumitor gaze, a florei etc.)

timp liniar

Trecut, prezent și viitor tridimensionale, așa cum le măsoară ceasul, reprezentate ca timp orizontal pe axa X a diagramelor din această carte („Viața la Frontiera Cunoașterii” de Sal Rachele, Editura Proxima Mundi, 2011).

timp momentan

(1) Momentul acum etern, așa cum există în diferite nivele și dimensiuni; (2) Axa verticală a timpului; (3) Conștiența a ceea ce se întâmplă moment de moment.

timp orizontal

Vezi „Timp liniar”

timp psihologic

Simțul trecerii timpului și felul în care trece timpul. Timpul psihologic este variabil, în funcție de starea de conștiință a celui care îl percepe.

timp vertical

Un alt nume dat timpului momentan.

transcende, a

(1) A trece dincolo de limitare; (2) A expanda conștiența până când aceasta cuprinde dimensiunile mai înalte.

transfer între suflete

Numit și „walk-in”, este un proces în care un suflet renunță la controlul corpului său fizic și permite altui suflet să îl preia. Două suflete întrupate pot face schimb de locuri în mod direct, sau, o entitate descarnată poate prelua corpul sufletului care pleacă, iar acel suflet ce pleacă poate deveni apoi descarnat.

transfigurare

Formă de transmutație genetică, în care forma fizică a unui suflet este modificată radical înainte de înălțare, prin infuzarea acesteia cu coduri de activare a luminii, adesea făcând corpul să strălucească și să licărească – în Biblie, acest lucru este descris prin expresia „îmbrăcat în veșminte albe”.

transformare

(1) Salt brusc de la un mod învechit de a fi și a gândi; (2) Rezultatul unui salt cuantic de la o densitate la următoarea.

transformări planetare

Schimbări climatice, geologice și sociologice profețite să aibă loc în decursul următorilor 20 de ani, datorită creșterii rapide a conștienței spirituale și a vibrației Mamei Terra.

translație

Procesul de a dispărea în lumină în timpul înălțării sau, mai precis, punctul în care corpul fizic devine invizibil vederii de densitatea a 3-a.

transmisiune

(1) Trimiterea unei energii sau a unui mesaj printr-un medium de transă, adică channeling; (2) Trimiterea unui mesaj telepatic spre receptor; (3) Revărsare considerabilă de energie, direcționată într-un anumit tărâm sau lume.

transmutație

(1) Capacitatea de a efectua mutații în mod conștient asupra structurii celulare a unui corp, prin deschiderea pentru a primi codurile de activare a luminii sau transmisiuni de energie mai înaltă; (2) Orice mutație ce determină un salt în densitate pentru o formă de viață; (3) Actul de a transcende un sistem de credință învechit sau o formă-gând veche prin eliberarea și integrarea energiei emoționale suprimate la nivelul celular (determinând schimbări fizice, emoționale și mentale permanente).

Trantor

Cartierul general spiritual al Crucii Solare – organizație galactică ce lucrează împreună cu Confederația.

trezire

Procesul reamintirii sau al expansiunii conștienței, în vederea includerii aspectelor mai înalte ale sinelui.

trinitate

(1) Natura trinitară a lui Dumnezeu, ca Tatăl, Fiul și Sfântul Duh; (2) Orice model al lui Dumnezeu format din 3 părți, cum ar fi Tată-Mamă-Christ sau Brahma-Vishnu-Shiva.

T’ai Chi

Formă de artă marțială pasivă ce constă în mișcări încete, ritmice ale corpului, în respirație și concentrare, asemănătoare cu dansul ritual.

ultraviolet

Frecvențele de la dreapta violetului, în cadrul spectrului luminii, adică frecvențe mai înalte, aflate în spectrul invizibil.

unde cerebrale

(1) Semnale electromagnetice care emană din creier; (2) Beta (14-35 cicluri/secundă), Alfa (7-14 c/s), Theta (4-7 c/s) și Delta (0-4 c/s).

Univers

Dacă e scris cu majusculă, înseamnă „tot ceea ce este”; dacă e scris cu literă mică, se referă la un sistem complet de dimensiuni, densități și nivele de conștiență.

Urantia

Nume străvechi dat Pământului în timpul „Răzvrătirii luciferiene”, care a avut loc în urmă cu mai mult de 300.000 de ani.

văluri

Bariere în calea conștienței asumate voluntar sau involuntar de un suflet, înainte de a se încarna pe Pământ, care determină sufletul să își uite viețile anterioare și/sau originile.

vegani

Ființe din sistemul stelar Vega.

venusieni

Ființe de densitatea a 6-a din tărâmurile eterice ale planetei Venus, capabile să călătorească în timp și să apară în planul fizic.

vibrație

(1) Frecvență de mișcare; (2) Mișcarea energiei într-o formă de viață sau obiect; (3) „Semnătura” energetică emanată de o anumită entitate, obiect sau formă-gând; (4) Metodă de a măsura nivelul de conștiență al unei entități.

Vid

(1) Parte a Universului ce nu conține nici o formă de viață sau vibrații detectabile; (2) Partea nemanifestată a lui Dumnezeu; (3) Ceea ce se află dincolo de Dumnezeu.

vieți anterioare

Încarnări anterioare ale unui suflet, așa cum se văd din linia temporală tridimensională a sufletului.

vieți paralele

Încarnări simultane ce au loc în cadre temporale diferite – Vezi „Vieți simultane”.

vieți simultane

(1) Vieți ale sufletelor paralele, sau ale fragmentelor de suflet ce există concomitent cu sufletul principal aflat în întrupare fizică; (2) Aspecte ale unui suflet pământean, care există în alte dimensiuni și au o formă individuală de viață în acea dimensiune.

vindecător psihic; vindecare psihică

Cel care percepe psihic dezechilibrele unei persoane și care folosește metode de vindecare holistică pentru a le rezolva.

vindecător spiritual; vindecare spirituală

(1) Orice vindecător psihic ce își bazează vindecarea oferită pe valori și principii spirituale; (2) Vindecare psihică bazată pe principiile iubirii, integrării și echilibrului.

vinovăție

(1) Credința că cineva este nevrednic și merită pedepsit; (2) Esență fără viață ce își are originea în vid, care se opune forței vieții și scade vibrația sufletelor care o acceptă în ființa lor.

vise lucide

Vise în care cel ce visează este conștient de sine, de corpul astral și de desfășurarea visului.

vizionari

(1) Suflete ce sunt capabile să vadă dincolo de linia temporală tridimensională; (2) Profeți și idealiști care prevăd mari progrese în viitorul omenirii și care lucrează în direcția creării schimbărilor necesare pentru a manifesta acel viitor.

viziuni

Imagini percepute prin clarviziune, care aparțin de dimensiunile mai înalte.

vizualizare creatoare

Tehnică ce utilizează imaginația și mintea mai înaltă, menită să aducă în manifestare ceea ce este imaginat.

voință

(1) Dorință emoțională cuplată cu putere; (2) Polul feminin al Creației, sau experimentatorul vieții; (3) Un alt nume dat corpului emoțional.

voință colectivă

Starea emoțională colectivă a conștiinței de masă.

vortex

Zonă de câmpuri electromagnetice concentrate ce corespunde punctelor de intersecție ale liniilor de flux din câmpul EM al Pământului. Un vortex se poate forma în mod natural de-a lungul liniilor de câmp EM ale planetei, sau poate fi creat în mod artificial, cu ajutorul radionicii și practicilor spirituale.

walk-in

Vezi „Transfer între suflete” și „Implantare”

Yang

Polul masculin sau pozitiv al Creației.

Yin

Polul feminin sau negativ al Creației.

zeta-reticulieni / zetani

Ființe de densitățile a 3-a și a 4-a din sistemul stelar Zeta Reticuli, care se împerechează cu oamenii, într-un efort disperat de a-și salva rasa de la dispariție. Ei au emoțiile atrofiate și sunt incapabili să se reproducă fără ajutor din exterior.

Zona Nulă

(1) Zonă din timp și spațiu ce nu este afectată de vreun câmp EM și care nu are o încărcătură electrică; (2) Vacuum în continuumul spațiu-timp; (3) „Răsucire” în spațiu-timp creată prin curbarea câmpului EM într-o zonă dată, până când spațiul-timpul colapsează, astfel permițând călătoria în timpul și spațiul interdimensionale.

0-9 Toți termenii A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z

Editura Proxima Mundi

RSS apariții editoriale Proxima Mundi RSS apariții editoriale

Îi rugăm pe cei care doresc să distribuie cărțile să folosească formularul de contact.